Oslo
Storband

FORSIDEN   VIDEO

TA KONTAKT

Oslo Storband og Helge Hurum

Helge Hurum, musikalsk lederOslo storband så dagens lys i 1999, men bandets kjerne har aner allerede fra 1980-tallet og het tidligere Oslo Sporveiers Storband. Bandet har et bredt sammensatt repertoar som gjør at det kan ta på seg en rekke forskjellige typer oppdrag, ikke bare tradisjonelle dansejobber. Vi gjør konserter med spennende musikk som ofte kan være litt utenfor det folk flest forbinder med rammene for storband, vi gjør kirkekonserter med kor og solister, og vi kan delta som ekstra innslag på andre arrangementer som korpskonserter, konferanser og alle typer events. Kort sagt - vi kan stille opp ved alle anledninger der en arrangør er ute etter et litt spesielt musikalsk innslag.

Oslo Storband har deltatt på kjente og mindre kjente festivaler, som Kongsberg Jazzfestival, Oslo Jazzfestival og Storbandfestivalen. Vi har også samarbeidet med en rekke kjente solister, bl.a. Bernt Rosengren, John Pål Inderberg, Karin Krog, Harald Bergersen, Putte Wickman, Knut Riisnæs, Jesper Thilo, Lasse Lindgren, Laila Dalseth, Sigurd Køhn, Elisabeth Moberg, Palle Wagnberg, Torbjørn Sunde, Dick de Graaf og Svante Thuresson. Atle Hammer er fast medlem av bandet.

Musikalsk leder for bandet er musiker og komponist Helge Hurum. Hurum studerte klarinett, fløyte og saksofon ved Musikkonservatoriet i Oslo. Han har ledet en rekke jazzgrupper og anses som en av Norges fremste storbandledere. Blant de ensembler han har ledet er Oslo Universitetets storband, Radiostorbandet og Chateau Neuf Storband. Han har gjestet festivaler i inn- og utland og har blant annet opptrådt med Clark Terry Big Band ved Montreux Jazz Festival. Oslo Storband har en rekke av Hurums komposisjoner og arrangementer på repertoaret.

 

      Sist oppdatert: 11.09.2013